Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Posjet Mađara školi u Drnju

U sklopu Erasmus akreditacije učenici i učitelji iz mađarske osnovne škole „Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola“ su od 10. do 14. lipnja 2024. bili na mobilnosti u Osnovnoj školi Fran Kocelak Drnje.

            Tijekom njihovog boravka, za učenike su organizirane različite radionice, a za učitelje praćenje rada, odnosno „job shadowing“. Mnoge teme bile su posvećene ekologiji i očuvanja okoliša. Tako su učenici od različitih materijala za recikliranje izrađivali odjevne predmete, sudjelovali u ekološkom lovu na blago te posjetili Kompostanu Herešin, gdje su bili u edukativnom obilasku.

            Održano je nekoliko radionica o komunikaciji, osobnoj dobrobiti i razvoju osobnih kompetencija. Na radionicama su, između ostalog, koristili Dixit karte, slagali toranj od špageta i upoznavali se kroz likovnu terapiju. Pripremljen im je i piknik s knjigom, na kojem su čitali kratke biografije Astrid Lindgren i Nine Simone, nakon čeka su uz Nininu glazbu crtali fraktale. Učitelji su ih upoznali i s 3D printerom, okušali su se u dizajniranju i printanju, ali i robotici.

            Slobodno vrijeme provodili su družeći se međusobno na paintballu, uz roštilj, lov na blago u Križevcima i posjet križevačkoj Hedoni. Jedan dan proveli su u Zagrebu na radionici iz robotike te u šetnji Botaničkom vrtom. Nakon aktivnog tjedna, zadnji dan učenici su se oprostili na podjeli certifikata.

Stjepana Kadić, šk. knjižničarka

Designed by: Logo Georg