Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje Republike Hrvatske u VRAPČIĆ dječjem vrtiću Drnje nakon analize rezultata potvrdio kvalitetu rada vrtića

Nakon što je od Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Republike Hrvatske ponuđeno svim vrtićima Republike Hrvatske da uz stručnu pomoć Centra kroz točno definirane kriterije vrednuju svoj odgojno obrazovni rad u ustanovama za rani i predškolski odgoj i obrazovanje , u isti projekt uključilo se oko 140-tak predškolskih ustanova Republike Hrvatske. Iz Koprivničko-križevačke županije u isti proces vanjskog vrednovanja i samovrednovanja ušla su četiri vrtića koji su samoinicijativno željeli utvrditi razinu kvalitete svog odgojno-obrazovnog procesa : DV „Zrno“ Virje, DV „Zraka sunca“ Križevci, DV Čarobna šuma Križevci i DV Vrapčić Drnje.

Read More

Posjet udruge slijepih

 
Dječji vrtić "Leptirić"posjetila je "Udruga slijepih Koprivnica". Edukativnom prezentacijom djeci su pobliže dočarali život djece/ljudi koji su slijepi. Djeca su imala priliku naučiti kako se pristupa slijepoj osobi, na koji način čitaju knjige, slikovnice. Povodom njihova posjeta djeca su bila vrijedna te su našim gostima pripremila kolač od jabuke.

Blagdansko vrijeme

 
Dvanaesti mjesec obilježili smo u blagdanskom raspoloženju; obilježavanje i paljenje adventskih svijeća, odlaskom i posjeti općini Hlebine i velečasnom Leonu Lozančiću i poželjeli smo lijepe želje i uspješnu Novu 2018.godinu. Kraj godine zaokružili smo božićnom radionicom i ugodnim druežnjem s roditeljima.

 

U centru građenja i konstruiranja djeca su istraživala kosinu - brzinu kretanja autića, spuštajući različite predmete promatrali su što brže, a što sporije "putuje".

Na ovakav način djeca razvijaju finu motoriku, obogaćuju spoznaju, razvijaju daljnji tijek igre, međusobno planiraju i dogovaraju se oko realizacije ideja

U vrtiću smo provodili razne istraživačke, likovne i spoznajne aktivnosti vezane uz očuvanje vlastitog zdravlja. Istaknuli smo važnost pranja ruku, zubi... Djeca su sudjelovala u izradi plakata "kostur" , prstima su slikali obrise čovjeka...

Kroz razne aktivnosti djeca su stjecala nove spoznaje o zdravlju i prevenciji bolesti.

18. studeni obilježava se Dan sjećanja na Vukovar u sklopu spomen akcije "I u mom selu Vukovar svijetli". 

Tom prigodom s djecom se, na njima primjeren način, razgovaralo o događanjima u gradu heroju.
Djeca su u vrtiću izradila lampaše i obojala natpis "Vukovar" u bojama hrvatske zastave.

Polaznicima DV "Leptirić" u goste je stigla djelatnica policijske uprave Koprivničko- križevačke županije. Rječnikom koji je primjeren dječjoj dobi , te na njima razumljiv način djelatnica uprave ukazala je djeci važnost sjedenja i vezanja u sjedalici i nošenja zaštitne kacige prilikom vožnje biciklom. Također, ovom su prilikom djeca imala priliku ući u policijski auto. Djeca su za policijske djelatnike pripremila poklon- izradili su "policijski auto" te je svako dijete nacrtalo policajca i policijski auto, te su zajedno s odgojiteljicama izradili čestitku s njihovim crtežima.

 

Dan jabuka 20.10 u DV "Leptirić" započeo je zajedničkom berbom jabuka u vrtičkom dvorištu, te izradom kolača od jabuke. Timski su odradili sve potrebno za pripremu kolača, od pranja jabuka, guljenja... Tijekom procesa izrade djeca su uočavala razlike u bojama i veličnama jabuka, mirisa i teksturi kore jabuke, te okusu. Kasnije su se djeca počastila slasnim produktom svoga rada.U vrtiću su se kroz čitav tjedan odvijale aktivnosti na temu jabuka.

Jesensku svečanost smo obilježili kestenijadom, te smo ostvarili suradnju s gospodinom Matijom Generalićem koji je pekao kestene. Zajedničkim druženjem smo se ugodno zabavili i posladili ukusnim jesenskim plodovima, kestenima.

 

Marljivim radom, sakupljanjem oraha, smo nagrađeni, te nam je tako u posjet stigla načelnica gospođa Božica Trnski, te je djecu počastila ukusnim čokoladama i poklonila nam je pećnicu u kojoj ćemo cijelu pedagošku godinu peći ukusne kolače

 

U našem smo vrtiću tijekom mjeseca listopada obilježavali Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje. 

Ciljevi aktivnosti bili su: upoznavanje djece s procesom pripreme kruha (od zrna do kruha), upoznati djecu s plodovima jeseni te im ukazati na važnost zdrave prehrane.
Tom prigodom ugostili smo gđu. Mariju Matinu koja je zajedno sa djecom radila ukusne kifle.

 

Sadnjom maćuhica uljepšali smo naše vrtićko dvorište.

 

Nizom aktivnosti u vrtiću kroz jesenske dane mališani Dječjeg vrtića "Leptirić" upoznala su se s jesenskim plodovima, bojama, okusima i zvukovima koje nam daruje jesen u našem okruženju.

Posjet povodom dana općine Hlebine i  početka nove pedagoške godine. Zajedničko druženje djece i načelnice Božice Trnski u dječjem vrtiću "Leptirić"

 

Designed by: Logo Georg