Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Uskrsni sajam u Südpark Klagenfurtu

1.4.2015. godine (srijeda) Kulturno umjetničko društvo Hlebine posjetilo je Südpark Klagenfurt tj. bilo je pozvano u sklopu Udruge „Stari zanati“ da prezentira Hlebine s plesom i pjesmom. Zajedno sa KUD-om u Klagenfurt je putovalo  i 12 članova iz Udruge hlebinskih slikara i kipara naive koji su se predstavili sa svojim slikama i suvenirima .

Uskršnji sajam u Südpark Klagenfurt (30.3.-3.4.2015) bio je predstavljanje kulture, običaja i obrtništva našeg kraja. Ovom prilikom predstavili su se kovač, lončar, košaraš, stolar , izrada ukrasnih predmeta od komušine te Stjepan Pongrac koji je slikao u maniri naive,a isto tako oslikao je veliku Uskrsnu pisanicu koju je iz drveta izradio Tihomir Želimorski.

KUD Hlebine je imao 2 nastupa u središtu centra Südpark Klagenfurt. Iako je bilo predviđeno da će se nastupi održati na otvorenom , vrijeme je poremetilo planove, pa su nastupi bili u  središnjem dijelu centra. KUD Hlebine je mlada udruga koja djeluje na području općine Hlebine 2 godine - njeguje običaje i tradiciju sela . Tamburašima i plesačima bio je ovo prvi nastup van granica lijepe naše  i vrlo pozitivno iskustvo. Udruga se predstavila s Podravskim spletom folklora i pjesme . Slobodno vrijeme neki su iskoristili za razgledavanje  grada a neki za posjet MINIMUNDUS centru.  S posjeta Klagenfurtu donijeli smo puno pozitivnim i lijepih dojmova u svoju sredinu.

Designed by: Logo Georg