Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

SVEČANO OBILJEŽAVANJE 25-OG DANA OPĆINE HLEBINE, BLAGDANA IMENA MARIJINOG

I ove godine svečano je obilježen Dan Općine Hlebine, blagdan Imena Marijinog. Program obilježavanja dana Općine započeo je u četvrtak 13. rujna izložbom Udruge hlebinskih slikara i kipara naive u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Obilježavanje dana Općine nastavilo se u petak 14. rujna izložbom Društva likovnih stvaraoca Rifnik Šentjur iz Slovenije u Galeriji Josipa Generalića u Hlebinama.

Svečana sjednica povodom obilježavanja dana Općine održana je u petak 14. rujna u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama gdje je prisutne pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Općine Hlebine Zvonko Trtanj, dok je općinska načelnica Božica Trnski u svom govoru naglasak stavila na provedene aktivnosti Općine Hlebine te započete projekte.

Prisutne su pozdravili načelnik Šolte Nikola Cecić, zamjenica načelnika Općine  Mestegny te Judita Šarlah voditeljica odjela za društvene djelatnosti Općine Šentjur.

U ime općinskih načelnika nazočnima se obratila općinska načelnica Štefica Sirutka.

Nazočnima se u ime Koprivničko-križevačke županije obratio zamjenik župana Darko Sobota, koji je pohvalio rad načelnice i njezinog tima.

Saborski zastupnik Damir Felak u svom je govoru naglasak stavio na važnost postojanja općina.

Na svečanoj sjednici nastupao je Crkveni zbor Crkve svete Katarine.

U petak 15. rujna u sklopu Dana Općine na Velikom jezeru u Gabajevoj Gredi održan je 24. Drava kup Hlebine dok su u Hlebinama otvoreni smještajni kapaciteti Obrta „Stari zanati“.

Obilježavanje Dana Općine završilo je u nedjelju 16. rujna koncelebriranom svetom misom u Crkvi svete Katarine u Hlebinama te nogometnom utakmicom NK „Lipe“ iz Hlebina i NK „Prekodravac“ iz Ždale.

Općinska načelnica nije zaboravila ni one najmlađe. Posjetila je Dječji vrtić Leptirić u Hlebinama i učenike prvog razreda PŠ Josipa Generalića u Hlebinama, te ih darivala slatkišima.

 

Designed by: Logo Georg