Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Veliki uspjeh male škole

Područna škola Josipa Generalića Hlebine, koja kao osmorazredna škola radi u sastavu Osnovne škole Fran Koncelak Drnje, predala je krajem ožujka 2016. prijavu za Erasmus+ projekt.   

Erasmus+ najveći je program Europske Unije za obrazovanje. Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. U pisanju projekta sudjelovao je projektni tim u sastavu: Vedran Janković, Dunja Šajatović, Ana Tustonjić Dombaj i Ksenija Varović. Projekt nosi naziv RADWAN - Radość Ambasadorem Dzieci, Wiedza Azymutem Nowoczesności.     

Koordinator projekta je škola iz Poljske. U Nacionalnu agenciju pristiglo je 351 projektnih prijedloga, odobreno je 77.

U narednom tjednu od 14. do 20. 5. 2018. Učenici i nastavnici iz Poljske, Španjolske i Turske boravit će u našoj Općini. Bit će gosti učenika i nastavnika koji sudjeluju u europskom projektu Erasmus+.

Ponoseći se našim učenicima i nastavnicima koji su svojim znanjem, radom i zalaganjem omogućili da ovaj europski projekt dođe i u naše selo, zahvaljujemo im što su ime Hlebina i Područne Škole Josip Generalić tako uspješno prezentirali u Španjolskoj, Turskoj i Poljskoj. Želimo im još puno ovako uspješnih projekata.

Designed by: Logo Georg