Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Hlebinski vatrogasci svečano obilježili dan Sv. Florijana

U Nedjelju 6. Svibnja hlebinski su vatrogasci tradicionalno proslavili dan Sv. Florijana , zaštitnika vatrogastva. Članice i članovi DVD Hlebine okupili su se ispred vatrogasnoga doma te u svečanom stroju sa barjacima na čelu pošli u crkvu SV. Katarine na misu u čast svoga patrona. U svojoj homiliji vlč. gosp. Leon Lozančić naglasio je kako je pomagati braći ljudima u nevoljama lijep način kako se služi Bogu te zahvalio vatrogascima na njihovome zalaganju i zazvao na njih zagovor Sv. Florijana i Božji blagoslov.

Nakon Sv. mise ispred vatrogasnoga doma članicama i članovima DVD Hlebine dodjeljena su priznanja za 10 i 20 godina članstva u drušvu.

Isto tako vatrogasci su primili i diplome za vatrogasna zvanja . Tako su neki članovi položili ispit za zvanje „vatrogasac“ i također za zvanje „vatrogasni dočasnik „ a po prvi puta četiri vatrogasca DVD-a Hlebine položili su ispit za gašenje požara uz uporabu dišnih aparata te dobili odgovarajuće svjedodžbe.

U tome dijelu vatrogascima se prigodnim riječima obratio i zamjenik načelnice Općine Hlebine gosp. Anđelko Belec . Uz čestitke vatrogascima na njihovom prazniku i zahvalu na njihovom radu naglasio je kako je lijepo vidjeti mlade vatrogasce , što nam daje nadu u opstojnost društva.

Ovim događanjem počelo je obilježavanje mjeseca Svibnja koji je u vatrogastvu mjesec zaštite od požara . Aktivnosti će se nastaviti tijekom mjeseca radnim akcijama i vježbama.

Designed by: Logo Georg