Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Posjet učenika naše škole Poljskoj

Nakon posjeta Španjolskoj u veljači ove godine, došao je red i na drugu mobilnost s učenicima u sklopu europskog projekta Erasmus+ RADWAN. Sedam dana (od 7.5. do 13.5.2017)  je sedam naših učenika boravilo u Poljskom gradiću Dabrowa Biskupija kod obitelji njihovih učenika.  Zajedno sa djecom iz Turske, Španjolske i Poljske, naša djeca su sudjelovala u zajedničkim aktivnostima, nastavi, posjetima znamenitostima, druženjima uz vatru i slično.

U Inowroclavu smo posjetili muzej pjesnika, muzej soli i lječilište. Zatim Torun, rodni grad Nikole Kopernika gdje smo na univerzitetu prisustvovali predavanju o korištenju toplinske energije.

Najljepši je bio Gdanjsk, luka na obali Baltičkog mora, grad jantara, nizozemske arhitekture i mjesto početka Drugog svjetskog rata.

Najmlađi putnik bio je Ivan Dorešić, osim njega sudjelovali su i Magdalena Belec, Leonardo Pleša, Irena i Karla Gregorin, Gabriel Šimeg i Ana Horvat. Svi susepokazali izvrsnim i po znanju i ponašanju. Prezentirali smo svoju zemlju, općinu, školu, običaje našeg kraja te tradicionalna jela koja su spremili roditelji prije polaska na put. Ovaj put je išao i naš ravnatelj Ivan Pikivača koji je pokazao i svoja kuharska umijeća spremivši zlevanku i juhu s vrganjima i hajdinskom kašom. Uz Anu Tustonjić Dombaj, koordinatoricu projekta, djecu su vodili Dunja Šajatović i Vedran Janković.

Krajem lipnja Hlebine će ugostiti učitelje iz zemalja partnera.

Designed by: Logo Georg