Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Održana edukativna radionica na temu sprečavanja zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju

U utorak, 29. ožujka 2017. godine u prostorima Općine Hlebine, održala se edukacija vezana uz sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i upoznavanje s ostalim pravima i obvezama starijih osoba.

Edukacija je održana u sklopu projekta „Znanje je moć 2“ kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, u suradnji s Udrugom invalida Koprivničko križevačke županije, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predsjednica Društva, pravnica, Miljenka Radović prisutne je upoznala s temeljnom razlikom između ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, te o pravima i obvezama iz Zakona o socijalnoj skrbi.

Pozivamo sve zainteresirane osobe, koje imaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju da se jave u Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Čakovec na besplatno pravno savjetovanje.

Zahvaljujemo načelnici Općine Hlebine, Božici Trnski na pomoći prilikom organizacije i aktivnom sudjelovanju na radionici.

Pozivamo svu zainteresiranu javnost da sudjeluju u nadolazećim pravnim edukacijama koje će se provoditi tijekom sljedećih mjeseci na području Koprivničko-križevačke županije, u Peterancu, 04.travnja u sali za sastanke Općine Peteranec, u 18:00 sati, i u Gradu Koprivnici.

Designed by: Logo Georg