Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Dan škole u Područnoj školi Josip Generalić Hlebine

Dan škole u Područnoj školi Josip Generalić Hlebine obilježen je ove godine u srijedu 8. lipnja 2016.

Dan je započeo krasno, u našu malu školu dovezen je namještaj koji je poklon Općine Hlebine za naš „rođendan“. Dobili smo 4 garderobne klupe, 9 novih klupa i 18 stolica za 18 budućih prvašića koji će postati naši novi učenici od jeseni. Školu su posjetili i načelnica općine, gospođa Božica Trnski i članovi općinskog vijeća i podsjetili se kako je to sjediti u klupi i pisati po ploči.

Završna svečanost održana je tradicionalno u Društvenom domu u Hlebinama s početkom u 16:00 sati.

Izmjenjivali su se nastupi malih pjevača, recitatora i plesača iz razredne i predmetne nastave, a između njihovih nastupa zabavljao nas je tamburaški orkestar naše škole pod vodstvom učitelja Denisa Hodalića koji je nastupio zajedno sa malim pjevačkim zborom kojeg vodi učiteljica Azra Magdić, što je novost u našim svečanostima.

Pohvaljeni su učenici koji su se svojim zalaganjem istakli u školskoj godini 2015/2016., a to su David Cimerman, učenik 4. razreda, koji je u internacionalnom natjecanju „Klokan bez granica „ ušao u 10% najboljih.

Učenik 7. razreda, Stjepan Đelekovčan, osvojio je 1. Mjesto na županijskom natjecanju iz informatike.

Učenici 6. razreda uključili su se u natjecanje koje je u Hrvatskoj pokrenuto ove godine a radi se o Hrvatskoj robotskoj ligi. U prvom kolu sudjelovali su Irena Gregorin i Gabriel Šimeg koji je osvojio 1. mjesto (regija Bjelovar).

Na međuopćinskom natjecanju mladeži Crvenog križa naša ekipa je osvojila 2. mjesto, a to su Tin Blažotić, Ivana Horvat, Filip Mađerek, Nikola Pavešić i Petar Kolarić.

Voditelj škole, Vedran Janković, zahvalio je u ime svih djelatnika i učenika škole općini Hlebine na donaciji i svakoj pomoći koja je stizala od strane općine u protekloj školskoj godini.

Načelnica, gospođa Trnski, zaželjela je svim učenicima i djelatnicima škole sve najbolje za Dan škole i čestitala svim učenicima koji su svojim radom istakli ime naše škole i našeg mjesta u našoj županiji, našoj Hrvatskoj, a i šire.

Designed by: Logo Georg