Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

3. Međunarodna umjetnička kolonija "ALPE ADRIA - SRCE NAIVE"

Od 20. do 22. svibnja 2016. Godine u Društvenom domu u sklopu Galerije naivne umjetnosti Hlebine održana je 3. Međunarodna umjetnička kolonija „ALPE ADRIA SRCE NAIVE“.

Manifestacija se održava u partnerstvu Koprivničko-križevačke županije , Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Muzeja grada Koprivnice, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive , Općine Hlebine,Turističkog društva Ptuj i DLU RIFNIK iz Šentjura(SLO), Folklorne grupe „Hajdenjaki“ Unterpullendorf i LIKUD-a (A)te Centra za kulturu Letenye (HU).

Umjetnička kolonija „Alpe Adria srce naive“ je organizirana sa svrhom promocije naivne i tradicionalne umjetnosti u regijama članicama Saveza Alpe Jadran, te je okupila umjetnike iz regija članica Saveza. Organizatori su osigurali smještaj u kućama hlebinskih umjetnika za sudionike umjetničke kolonije iz regija izvan Hrvatske (Austrija, Slovenija, Mađarska), te obroke i osvježenje za sve sudionike. Za sve sudionike umjetničke kolonije bio je osiguran pribor i materijal za slikanje.

Umjetničku koloniju „Alpe Adria srce naive“ je službeno otvorio zamjenik župana Darko Sobota koji je naglasio važnost naive za Koprivničko-križevačku županiju s obzirom da je to jedan od načina prezentacije Županije diljem svijeta te je uputio zahvalu svima koji sudjeluju u ovoj manifestaciji.

Pored zamjenika Sobote, u ime organizatora i domaćina obratili su se predsjednik Udruge hlebinskih slikara i kipara naive Zlatko Kolarek te načelnica Općine Hlebine Božica Trnski. Nakon otvorenja uslijedio je domjenak, a za dobro raspoloženje u petak i subotu pobrinuli su se „Najstareši hlebinski mužikaši“

 

FOTOGALERIJA

 

Designed by: Logo Georg